مدیر 24

آموزش های دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی

مدیر 24

آموزش های دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی

فریلنسر چیست؟

 آپورک, آزادکار, دورکاری, سایت بازار کار پروژه ای, سایت فریلنسینگ, فریلنسر, فریلنسری چیست؟, فریلنسینگ, کارلنسر  7 دیدگاه

۵ / ۵ ( ۱۹ رای )

فریلنسری چیست و فریلنسر کیست؟ در این مقاله سعی داریم بیشتر درباره فریلنسینگ صحبت کنیم و درباره اینکه فریلنسینگ یا فریلنسری چیست و به چه کسی فریلنسر گفته می شود صحبت کنیم. 

فریلنسر یا آزادکار به عنوان فرد دارای کار آزاد به طور همزمان به ارائه خدمات یا فعالیت در چند شغل برای چند مشتری می‌پردازد؛ مثل مترجمی که به طور همزمان برای چند دارالترجمه یا وبلاگ کار می‌کند. فریلنسری نه تنها یک شیوه کار، بلکه در حال تبدیل شدن به یک شیوه و روش زندگی در دنیای معاصر می باشد. پرداخت حقوق به فریلنسرها یا آزادکاران بر حسب پروژه، ساعت یا روز است. فریلنسری به طور معمول، یک شغل کوتاه مدت است. یک فرد آزادکار به طور رسمی در شرکت استخدام نمی‌شود. پس می‌تواند با چند کسب و کار، قرار داد پاره وقت ثبت کند. البته در برخی از این قراردادها، کار کردن برای سایر رقبا تا زمان پایان پروژه، میسر نیست.

تیم کارلنسر در این مقاله شما را با تاریخچه، مزایا و ویژگی های فریلنسینگ و فریلنسر های موفق و  بهتریت سایتهای  ایرانی و خارجی فریلنسری و دورکاری و برون سپاری پروژه در آشنا خواهد کرد.

 

سفارش ثبت پروژه سریع و رایگان

 

فریلنسری چیست؟

فریلنسری با فریلنسینگ در حال تبدیل شدن به یک شیوه و روش کار و زندگی در دوران معاصر است. امروزه افراد زیادی به انتخاب خود بدون حاضر شدن در دفتر کار یا مکان فیزیکی شرکت از راه دور و فقط از طریق یک دستگاه دیجیتالی مانند یک لپ تاپ در حال کار و کسب درآمد هستند. این افراد فریلنسر، آزادکار یا دورکار نامیده می شوند. بنا بر آمار رسمی فریلنسینگ در دنیا تا سال ۲۰۳۰ میلادی حدود ۸۰ درصد از کل نیروی کار در جهان به صورت فریلنس خواهد بود. 

عبارت فریلنسر از دو بخش «Free» و «Lance» تشکیل شده است. بخش اول برگرفته از کلمه آلمانی به معنای «عشق» است ولی بخش دوم برگرفته از کلمه فرانسوی به معنای «پرتاب نیزه» است. این عبارت در قرون وسطی به شوالیه‌هایی نسبت داده می‌شد که آزادانه و برای هر فردیکه هزینه خوبی بابت مهارت جنگندگی آنها پرداخت می‌کرد، می‌جنگیدند.

آمار فریلنسری

 

بعلاوه از عبارت فریلنس برای اشاره به سیاستمداران مستقلی که فاقد وابستگی سیاسی خاصی بودند هم استفاده می‌شد. در دهه ۱۹۳۰ هم نویسنده فریلنس، متداول شد. یعنی نویسنده‌ای که قبل از رسیدن به سمت ویراستاری به طور مستقل و آزادانه می‌نوشت. معنای امروزی فریلنس یا آزادکاری در دهه ۱۹۷۰ شکل گرفت. در واقع نام فریلنسر یا آزادکار از حوزه ارتش و جنگ، وارد حوزه کسب و کار شده است.

امروزه فریلنسری یا آزادکاری در صنایعی همچون موسیقی، نویسندگی، برنامه نویسی، طراحی وب و ترجمه متداول است. ولی معنای اصلی آن تغیری نکرده و همچنان به فردی اشاره دارد که استعداد و مهارتش را در ازای پول در اختیار مشتریان مختلف قرار می‌دهد. فریلنسری در عصر جدید تا حد زیادی مرهون پیشرفت فناوری اطلاعات است که به کاربران اجازه می‌دهد تا از طریق سایت‌های آزادکاری و دورکاری، هم به برونسپاری پروژه‌ها پرداخته و هم کارفرمای متناسب با مهارتهایشان را پیدا کنند.

 راه اندازی سایت‌های آزادکاری در ایران کمی بیشتر از یک دهه قدمت دارد و برخی از کارآفرینان حوزه فناوری اطلاعات در ایران به تبعیت از مفهوم آزادکاری و راه اندازی سایت‌های فریلنسری در غرب به فکر راه اندازی سایت‌های فریلنسری در ایران افتادند.

مقایسه فریلنسینگ و کارمندی:

کارمندی و فریلنسری دو سبک مختلف و متفاوت از کار و زندگی هستند. در شکل زیر به مقایسه چند نکته و تفاوت های سبک کارس فریلنسری با کارمندی پرداخته شده است.

 

 

مقایسه کارمندی و فریلنسری

 

شغل های فریلنسری

تا اینجا تا حدی به این پرداختیم که فریلنسری چیست. حالا سوال اینست که چه شغل هایی از طریق فریلنسری قابل انجام است؟ جواب این سوال بسیار ساده است:  تقریبا هر کاری!

هر کاری که بدون نیاز به ضوابط زمانی روزمره و از راه دور قابل انجام باشد از طریق فریلنسینگ قابل انجام است. ولی در قدم اول گرایش فریلنسینگ بیشتر ما را به یاد کارهایی می اندازد که از خانه و از طریق کامپیوتر قابل انجام هستند.  در حقیقت وقتی شما یک طراح سایت استخدام می کنید مدیر برتر فرقی ندارد که این فرد از جه نقطه مکانی اقدام به طراحی سایت شما میکند. تنها چیزی که نیاز است داشتن یک کامپیوتر و یک ارتباط اینترنتیست. برخی از معمولترین مهارتهایی که به طور گسترده توسط فریلنسرها انجام می شوند از قرار زیر است: 

  • برنامه نویسی
  • طراحی سایت
  • طراحی گرافیگ
  • طراحی کاتالوگ و بروشور
  • ترجمه
  • تولید محتوا
  • طراحی لوگو 
  • ادیت عکس 
  • ساخت تیزر
  • طراحی بنر
  • ادمین تلگرام و اینستاگرام
  • طراحی انیمیشن
  • تبلیغات شبکه های اجتماعی
  • عکاسی 
  • سئو سایت
  • حسابداری

 

مزایا و معایب فریلنسری

هر شغلی مزایا و معایب خاص خودش را دارد و فریلنسری هم از این قاعده مستثنی نیست. با شناخت این مزایا و معایب، دیدی واقع بینانه نسبت به این کار پیدا می‌کنید.

 

مزایای فریلنسری

  • روی حجم کاری خودتان، کنترل کافی دارید. یعنی خودتان تصمیم می‌گیرید که در یک بازه زمانی مشخص، چه کارهایی را به صورت همزمان انجام دهید.
  • خودتان مشتری مدنظر و درآمد مدنظرتان را تعیین می‌کنید که یکی از مزایای مهم آزادکاری است. شما با توجه به سطح تخصصی که دارید می‌توانید پاره وقت کار کنید ولی درآمدی معادل یک کار تمام وقت را به دست آورید.
  • دورکاری و انعطاف پذیری در شرایط کار، یکی دیگر از مزایای فریلنسری است. در اغلب اوقات می‌توانید در خانه به آزادکاری بپردازید. البته همواره موعد تحویل هر پروژه مشخص است ولی تا زمان سر رسید پروژه، تعیین نحوه زمانبندی انجام کارها با خودتان است.

 

چالش های فریلنسری

  • با وجود اینکه روی کارتان کنترل دارید ولی باید مسئولیت هایی را مدنظر قرار دهید. به عنوان یک فرد آزادکار، خودتان مالک کسب و کارتان هستید پس پرداخت رسیدها، مالیات، فاکتورها، بیمه سلامت و خرید تجهیزات کاری مورد نیاز برای تکمیل کار، برعهده خودتان است.
  • سندرم غنا یا قحطی (Feast or famine syndrome) یکی دیگر از معایب فریلنسری است. برخی ماهها کارهای زیادی برای انجام دادن دارید ولی روز دیگر، اتاق کارتان به خانه ارواح تبدیل می‌شود. شاید قرارداد مداومی با یک مشتری دارید و ناگهان آنها دیگر نیازی به شما ندارند. پس آزادکاری به مدیریت مالی خوبی نیاز دارد تا در دوران قحطی لنگ نمانید.

 

ویژگی‌های یک فریلنسر موفق

برای تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق به صفات شخصیتی خاصی نیاز دارید که در این مقاله به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • نظم: در این کار هیچ رئیسی برای نظارت بر کارتان یا قضاوت در مورد زمان کار کردن وجود ندارد. پس رعایت نظم و انظباط برای رعایت روال کاری ضرورت دارد.
  • استقامت: پایداری و استقامت همواره در طول زندگی اهمیت دارد ولی برای داوم کارتان به عنوان یک آزادکار به استقامت بیشتری نیاز دارید.
  • تاب آوری: به عنوان یک فریلنسر بارها طرد شده و کلمه نه را خواهید شنید. پس بازی طرد را نادیده گرفته و از آن بگذرید.
  • سازماندهی: شما مسئول کارهای مختلفی هستید. باید دخل و خرجتان را مدنظر قرار دهید. شما فوراً باید به ایمیل‌های مشتری پاسخ داده و سررسید پروژه‌ها را در نظر بگیرید. باید فایل‌هایتان را طبقه بندی کنید تا ترافیک کاری شما سبک شود.
  • برونگرایی: حتماً لازم نیست که از خانه خارج شوید تا به برونگرایی برسید. برای گسترش کسب و کارتان به شبکه سازی بپردازید و به غریبه‌ها نزدیک شوید. این کارها را می‌توانید در فضای مجازی یا واقعی انجام دهید.
  • مهارت ارتباط مؤثر: فریلنسر یا آزادکار بودن، ارتباطات زیادی را می‌طلبد. باید مکالمات دشواری مثل مذاکره بر سر نرخ بالاتر پرداخت دستمزد یا بر هم زدن ارتباط با یک مشتری را انجام دهید. پس باید به طور حرفه‌ای و ماهرانه این ارتباطات را مدیریت کنید. شما در این کار هیچ همکار یا رئیسی برای حمایت از خودتان ندارید.

با توجه به موارد فوق یک فریلنسر یا آزادکار موفق نیازمند مهارتهای ارتباط مؤثر، مذاکره شفاهی و کتبی و مهارتهای مدیریت زمان در کنار هوش هیجانی مطلوب است تا بتوانید یک سبک زندگی سالم را در کنار شغلی که انتخاب کرده، در پیش گیرد. در ادامه این مقاله به معرفی برخی از سایت‌های ایرانی و خارجی در حوزه آزادکاری می‌پردازیم تا بیشتر با این حرفه آشنا شوید.

کسب درآمد آنلاین با چند کلیک

 

بهترین سایتهای فریلنسینگ و دورکاری ایرانی

کارلنسر (www.karlancer.com)

کارلنسر یکی از سایت‌های موفق در حوزه آزادکاری و دورکاری است. حوزه‌های اصلی فریلنسری در این سایت شامل طراحی و گرافیک، تولید محتوا، تایپ و ترجمه، برنامه نویسی، طراحی سایت ،  انیمیشن و ویدئو، بازاریابی دیجیتال، گویندگی و موسیقی، دستیاری مجازی و خدمات کسب و کار و سایر خدمات حرفه‌ای است. امکان جستجو در میان فریلنسرها و ثبت پروژه مدنظرتان در کارلنسر فراهم است. بر خلاف بسیاری از سایت های مشابه، هزینه ثبت پروژه در کارلنسر رایگان است و کارفرما به راحتی و به طور رایگان می تواند پروژه خود را ثبت و در زمان کوتاهی پیشنهادات فریلنسرها را مشاهده کند. به  هر فریلنسر در این سایت، ماهیانه تعدادی پیشنهاد رایگان تعلق می‌گیرد که می‌تواند از آن ها برای ارسال پیشنهاد برای کارفرما استفاده کند. در سایت کارلنسر، ۲% از هزینه انجام پروژه، پس از اتمام و تحویل به کارفرما، به عنوان امتیاز به حساب کارفرما بازگشت داده می‌شود و کارفرما می‌تواند از آن، برای پروژه های آتی استفاده کند. همچنین قابلیت چت بین فریلنسر و کارفرما، در تمام مراحل انجام پروژه (قبل از شروع تا پایان) به صورت رایگان وجود دارد.

مزایای کارلنسر در یک نگاه: 

  • گردهم آوری فریلنسرهای متخصص در تمامی زمینه ها 
  • داشتن پشتیبانی تلفنی، ایمیلی و گفتکگوی آنلاین برای کاربران
  • وجود داشتن سیستم پرداخت امن به منظور تامین رضایت و اطمینان کارفرما و فریلنسر
  • عدم دریافت وحه بابت ثبت پروژه و انجام پروژه از کارفرما ( بر خلاف برخی رقبا ! )
  • بازگشت درصدی از مبلغ پروژه به کارفرما به عنوان پاداش
  • کمیسیون پایین و پیشنهاد رایگان ماهیانه برای فریلنسرها

 

سایت فریلنسری ایرانی

 

 

 

 

منکارتو (www.manKarto.com)

امکان فعالیت فریلنسری در حوزه‌های مختلفی همچون برنامه نویسی، طراحی وبسایت و مدیریت محتوا، تبلیغات، حسابداری، مدیریت منابع انسانی، توسعه اپلیکشین، طراحی و نقشه کشی، مدیریت ارتباط با مشتری، ترجمه، فروش و بازاریابی و غیره در سایت منکارتو فراهم است. ارسال پروژه برای کارفرما و ارسال پیشنهاد از طرف فریلنسر در این سایت کاملا رایگان است. در نهایت هم سهم پرداختی از جانب فریلنسر به سایت بعد از تکمیل پروژه معادل ۵ درصد است. این سایت از امنیت کافی پرداخت‌ها در عین سادگی فرایند ثبت و اجرای پروژه برخوردار است.

 

 

پارسکدرز (www.parscoders.com)

پارسکدرز به عنوان اولین بازار کار آنلاین در ایران فضایی را برای ثبت پروژه‌ها و واگذاری آنها به نیروی دورکار و فریلنسر فراهم کرده است. این سایت با ۱۲ سال سابقه دارای بیش از ۱۵۶ هزار متخصص و بیش از ۴۵ هزار پروژه موفق است. ثبت نام  در این سایت رایگان است ولی سرویس‌های ویژه مشمول پرداخت ماهیانه است. کارهایی از قبیل فعالیت‌های گرافیکی، برنامه نویسی، طراحی وب، ترجمه، ویراستاری و تایپ در پارسکدرز قابل اجرا است. این سایت دارای قابلیت‌هایی مثل ضمانت تخصص، امکان داوری، پشتیبانی عالی، راحتی کار با سیستم برای فریلنسر و کارفرمایان است.

سایت فریلنسری

 

 

ورکفا (www.workfa.com)

در سایت ورکفا می‌توانید از خانه روی کاری که عاشقش هستید، متمرکز شوید. در ورکفا با بررسی فهرست پروژه‌ها و انجام آنها قادر به کسب درآمد هستید. بعلاوه اگر با لینک و بنر مخصوص خودتان، ورکفا را به دیگران معرفی کنید، مشمول دریافت پورسانت بابت اعضای دعوت شده می‌شوید. بهینه سازی و سئوی سایت، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، تایپ و ویراستاری متون، برنامه نویسی، طراحی بنر و لوگو، قراردادن مطالب در وبلاگ و وب سایت و ترجمه متون بخشی از خدمات این سایت دورکاری است. ورکفا دارای بیش از ۱ هزار نفر فریلنسر و کارفرما است. بعلاوه ۷۳۹ پروژه با موفقیت در آن انجام شده است.

سایت فریلنسری چیست

 

پونیشا (www.ponisha.ir)

سایت پونیشا بنا بر اذعان خود سایت حدود  270 هزار فریلنسر در مهارت های مختلف را در اختیار دارد. این سایت  امکان پرداخت امن و انجام پروژه های آزادکاری آزادکاری را فراهم کرده است. ثبت پروژه در پونیشا رایگان نیست و کارفرما برای ثبت پروژه باید مبلغی را پرداخت کند . همچنین این سایت هم از کارفرما و هم از فزیلنسر بابت انجام خدمات کارمزد دریافت می کند.  کارهایی مثل طراحی اپلیکیشن، برنامه نویسی، نصب و راه اندازی ورد پرس، طراحی گرافیک و لوگو، خدمات سئو و دیجیتال مارکتینگ، تولید محتوا و ترجمه در پونیشا قابل انجام است. در این سایت ارسال پیشنهاد برای کارفرما و فریلنسر شامل تعرفه است. 

 

پارس فریلنسر (www.parsfreelancer.com)

پارس فریلنسر بستری برای برون سپاری، استخدام، نمایش نمونه کار و سفارش خدمات است. کارفرمایان در این سایت، پروژه‌ها را رایگان به مناقصه گذاشته و پیشنهادات فریلنسرها را دریافت می‌کنند. با انتخاب بهترین متخصص‌ها و سیستم پرداخت امن، رضایت کامل هر دو طرف تأمین می‌گردد. ایجاد پروژه و ارسال پیشنهاد در این سایت رایگان است. پشتیبانی ۲۴ ساعته، گفتگوی خصوصی با اپلیکیشن موبایل، استفاده همزمان از یک حساب کاربری به عنوان کارفرما و فریلنسر و امکان استعلام قیمت از ارائه دهندگان خدمات برخی از ویژگیهای این سایت است.

پارس فریلنسر

 

 

سایت‌های فریلنسینگ و دورکاری خارجی 

سایت‌های خارجی زیادی در حوزه فریلنسری، آزادکاری و دورکاری وجود دارند که در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم. بهترین سایت های فریلنسینگ خارجی در زیر معرفی شده اند. 

 

Freelancer (www.freelancer.com)

سایت Freelancer یکی از بهترین سایت های فریلنسری می باشد. این سایت دارای متخصصانی با مهارتهای فنی و حرفه‌ای مختلف است. تنها باید جزئیات کارتان را ثبت کنید تا پروژه شما با بالاترین سرعت و کیفیت و ارزانترین  قیمت ممکن انجام شود. امکان بررسی سابقه کاری فریلنسرها، چت با آنها و انتخاب بهترین فریلنسرها فراهم است. پرداخت امن هم پس از اجرای بخش‌های پروژه طبق زمانبندی کارفرما یا پس از اتمام کل پروژه قابل انجام است. امکان رصد پیشرفت پروژه یکی از ویژگیهای مهم این سایت دورکاری و فریلنسری است.

فریلنسر

 

 

Upwork (www.Upwork.com)

استعداد مدنظرتان در حوزه‌های وب، موبایل، نرم افزار، طراحی و خلاقیت، نویسندگی، فروش و بازاریابی، پشتیبانی سایت، خدمات مشتری، تحلیل داده، مهندسی و معماری را در این سایت پیدا می‌کنید و پروژه را به او واگذار می‌نمایید. فریلنسرهای مناسب را برای پروژه‌های پیچیده، قرار داد بلند مدت و کوتاه مدت در این سایت پیدا کنید. اول کار را ثبت کرده بعد پیشنهادات را در طول ۲۴ ساعت بررسی و مقایسه می‌کنید. از Upwork برای برقراری تماس ویدئویی یا گفتگو با فریلنسر استفاده‌کنید تا فایل‌های مدنظر را تبادل نموده و مراحل پروژه را از پشت کامپیوترتان مورد بررسی قرار دهید. در نهایت هم طبق ساعات کاری یا قیمت ثابت، هزینه‌ها را پرداخت کرده و فاکتور می‌گیرید. عضویت عادی در این سایت هزینه‌ای ندارد ولی عضویت در سطح ممتاز، شرکتی و کسب و کار نیازمند پرداخت حق الزحمه ماهیانه است تا بتوانید از مشاوره متخصصان سایت برای یافتن فریلنسر مناسب استفاده کنید.

سایت فریلنسینگ آپورک

 

 

  Toptal (www.toptal.com)

سایت Toptal بستری برای حضور توسعه دهندگان و طراحان برتر نرم افزا، کارشناسان مالی خبره و مدیران محصول و پروژه برتر در جهان است. شرکت‌های برتر دنیا، فریلنسرهای Toptal را برای انجام مهم‌ترین پروژه هایشان استخدام می‌کنند. این سایت دارای بیش از ۱۰ هزار مشتری، بیش از ۵۰۰ کارمند و بستری فعال در بیش از ۱۰۰ کشور است.

سایت فریلنسری

 

 

Guru (www.guru.com)

سایت  guruبستری برای یافتن و استخدام فریلنسرهای خبره است. این سایت در بخش‌های حقوقی، مهندسی و معماری، کسب و کار و امور مالی، فروش و بازاریابی، مدیریت اجرایی، طراحی و هنر، ترجمه و نویسندگی و برنامه ریزی و توسعه نرم افزار دارای فریلنسرهای زیادی است. این سایت دارای هشتصد هزار کارفرما از سراسر دنیا، یک ملیون فاکتور صادر شده و ۹۹ درصد نرخ رضایت مشتری است.

 

Peopleperhour (www.peopleperhour.com)

دراین سایت در عرض یک دقیقه می‌توانید شخص مناسب را از میان فریلنسرهای متخصص انتخاب کنید. نزدیک به صد هزار کسب و کار به همراه بیش از ۲ میلیون فریلنسر در این سایت فعال هستند. حوزه‌های کاری محبوب در این سایت شامل چاپ سه بعدی، راه اندازی کسب و کار، طراحی اپلیکیشن های موبایل، مدیریت مالی، ترجمه آلمانی، نویسندگی، تجارت الکترونیک و غیره هستند.

 

 

در نهایت…

باید با توجه به علایق و ویژگیهای شخصیتی خودتان، فریلنسر بودن یا نبودن را انتخاب کنید. همچنین به عنوان کارفرما برای افزایش بهره وری و سود کسب و کار خود می توانید برونسپاری برخی از امور شرکت به فریلنسرها را امتحان کنید. مطمئنا نتیجه کار و قیمت مناسب خدمات شما را شوکه خواهد کرد.

فریلنسری (Freelancing) یا آزادکاری چند سالی است که در کشور ما مورد توجه قرار گرفته و در مدت زمان کوتاهی توانسته به محبوبیت زیادی در بین افراد متخصص دست یابد.

در حال حاضر با توسعه فناوری و همه‌گیر شدن اینترنت، شرایطی فراهم شده که اشخاص بسیاری بدون نیاز به حضور فیزیکی در شرکت‌ها و سازمان‌ها، می‌توانند با انجام فعالیت‌های خود، درآمدزایی کنند.

در حقیقت پیشرفت تکنولوژی و در دسترس بودن اینترنت کمکی بزرگ به افرادی است که می‌توانند در هر جای دنیا که باشند به صورت دورکار یا همان فریلنسینگ پروژه‌های مختلفی را بر اساس مهارت‌ها و توانایی‌های خود بگیرند و کسب درآمد کنند.

فریلنسر کیست

در این مقاله از همیار آی‌تی قصد داریم توضیحاتی در خصوص شغل‌های فریلنسری، ابزارهای مورد نیاز و مزایا و معایب آن ارائه دهیم، پس تا انتهای این آموزش با ما همراه باشید.

فریلنسر کیست؟

فریلنسر یا آزادکار به فردی گفته می‌شود که بدون اینکه به‌صورت تمام وقت در شرکت یا سازمانی حضور پیدا کند، بر اساس مهارت‌ها و توانایی‌های خود در یک یا چند فیلد کاری به فعالیت بپردازد. این اشخاص تعهدی به شرکت خاصی ندارند و به صورت دورکار در قبال مسئولیت‌هایی که به آن‌ها محول می‌شود، کسب درآمد می‌کنند.

افرادی که به صورت فریلنسر مشغول به فعالیت هستند، می‌توانند کارها و وظایفی که به آن‌ها سپرده شده را بدون محدودیت زمانی و مکانی انجام دهند. این افراد باید از حرفه و مهارت‌های لازم برای انجام کارها برخوردار باشند تا بتوانند پروژه‌هایی که به دست می‌گیرند را به تنهایی و بدون نیاز به راهنمایی دیگران انجام دهند.

ممکن است شما فریلنسری را همان دورکاری بدانید، اما خوب است بدانید که این دو از یکدیگر متفاوت هستند زیرا برخی شرکت‌ها برای استخدام در شرکت خود از نیروهای دورکار استفاده می‌کنند و فعالیت لازم را به آن‌ها می‌سپارند، این افراد در استخدام یک شرکت هستند و به آن شرکت تعهد دارند. اما فریلنسری یک شغل نیست بلکه یک مدل کاری است که نقطه مقابل مشاغل آزاد و کارمند قرار دارد.

اهمیت فریلنسر یا آزادکار

فریلنسرها استخدام یک شرکت نیستند و پس از انجام فعالیت خود و پس از تحویل کار، مسئولیتی در قبال شرکت ندارند. در واقع در شغل فریلنسری، خود فریلنسر است که کارفرمایش را تعیین می‌کند. این افراد می‌توانند به طور همزمان برای چند شرکت یا سازمان کار کنند و محدودیتی در انجام و دریافت پروژه‌ها ندارند.

فریلنسرها بر اساس مهارت‌های خود می‌توانند، پروژه های بسیاری از شرکت‌ها را قبول کنند. این افراد باید در برابر مهلت زمان انجام کارها، شرایط و خواسته‌های مشتری مسؤلیت پذیر باشند. فریلنسرها می‌توانند به صورت آزاد و پروژه‌ای کار کنند و حق الزحمه خود را بر اساس توافق انجام شده با کارفرما به صورت ساعتی یا روزانه پس از اتمام پروژه دریافت کنند.

برخی افراد نیز قبل از شروع کار مبلغی را به صورت پیش پرداخت دریافت می‌کنند و مابقی هزینه را پس از تحویل پروژه می‌گیرند. گاهی ممکن است برای پروژه‌ها و خدماتی که هزینه زیادی دارد قراردادی نیز بین دو طرف امضا شود؛ اما برخی بدون قرارداد و بر اساس اطمینان و توافقی که می‌کنند، کار را انجام می‌دهند.

امروزه بسیاری از مشاغل پرطرفدار مانند تولید محتوا، مدیریت وب‌سایت و شبکه‎های اجتماعی، طراحی گرافیک، عکاسی، مترجمی، نویسندگی، تایپ، طراحی وب‌سایت، طراحی اپلیکیشن موبایل، فروش کالا، کپی‌رایتینگ، عکاسی و غیره در حوزه فریلنسرینگ قرار دارند. هر فردی در صورتی که از مهارت و دانش کافی برای انجام پروژه برخوردار باشد، می‌تواند به عنوان فریلنسر مشغول به کار شود.

برای انجام پروژه‌های فریلنسری، وب سایت‌های زیادی وجود دارند که از انواع ایرانی آن‌ها می‌توان به پونیشا، پارس‌کدرز، انجام میدم و… اشاره کرد.

ابزارهای مورد نیاز کار فریلنسرها

برخی افراد بر این باورند که فریلنسرها با هزینه بسیار کم پروژه می‌گیرند و درآمد مناسبی ندارند؛ توجه داشته باشید که این سبک کار در بسیاری از کشورها کاملا جا افتاده است و کسب درآمد از این روش بسیار خوب و مناسب است.

اگر چه در هر کاری چالش‌ها و سختی‌های زیادی وجود دارد که قابل انکار نیست، اما در سراسر دنیا بسیاری از افراد متخصص که از مهارت کافی برای انجام پروژه برخوردار هستند از این شیوه کاری درآمد بسیار بالایی دارند.

فریلنسر شدن

در صورتی که افراد تمایل به پیشرفت در انجام کارهای دورکار دارند، نیاز است از ابزارهای مختلفی برای این کار استفاده کنند. استفاده از برخی از این ابزارها ضروری است و برخی از آن‌ها به افزایش بهره‌وری افراد کمک می‌کند. در ادامه این مطلب به چند ابزار ضروری و مورد نیاز برای کار فریلنسرها اشاره شده است.

ایمیل و تلفن همراه

داشتن تلفن همراه و ایمیل از اصلی‌ترین پیش‌نیاز‌های هر نوع فعالیتی است. در حقیقت برای ارتباط با کارفرما اولین قدم این است که وسیله ارتباطی داشته باشید و در دسترس باشید. این موضوع اهمیت تلفن همراه را بیش از هر چیز دیگری نشان می‌دهد.

کامپیوتر، لپ‌تاپ یا موبایل هوشمند

برای انجام پروژه‌ها نیاز است از کامپیوتر، لپ‌تاپ یا موبایل هوشمند استفاده کنید. امروزه اکثر پروژه‌ها در فضای وب انجام می‌شود و لازم است که شما از این سیستم‌ها استفاده کنید. در حقیقت با توجه به تخصص و کاری که انجام می‌دهید داشتن هر یک از این ابزار شما را در جهت انجام فعالیت‌ها کمک می‌کند.

دسترسی به اینترنت

به طور کلی سفارش‌ پروژه‌ها به صورت اینترنتی انجام می‌شود و دسترسی به اینترنت پر سرعت می‌تواند نقش مهمی در پیشرفت افراد ایفا کند. اکثر کارهایی که به صورت فریلنسری انجام می‌شود به اینترنت وابسته است و نیاز است که افراد اینترنت پر سرعت داشته باشند.

دفترچه یادداشت

دفترچه یادداشت چیزی است که همه افراد برای نوشتن اطلاعات و یادآوری کارهای خود به آن نیاز دارند. با توجه به این که فریلنسرها به شرکت خاصی تعهد ندارند و می‌توانند پروژه‌های زیادی را به طور همزمان انجام دهند، نیاز است دفترچه یادداشتی تهیه کنند. از طریق دفترچه می‌توانید تمامی فعالیت‌های خود را ثبت کنید تا در زمان تحویل پروژه با مشکل مواجه نشوید.

ابزارهای مدیریت پروژه

برخی مواقع در انجام یک پروژه تعداد افراد زیادی به صورت تیمی کار می‌کنند. پس بهتر است این افراد بتوانند با هم در ارتباط باشند؛ نرم افزارهای زیادی برای مدیریت پروژه وجود دارد که کارفرمایان می‌توانند برای مدیریت پروژه‌های برون‌سپاری خود از آن‌ها استفاده نمایند.

برخی کارفرمایان برای ارتباط بهتر با فریلنسر و همچنین مدیریت بهتر پروژه از ابزارهای مدیریت پروژه مانند ترلو (Trello) استفاده می‌کنند. ترلو یکی از نرم افزارهای کاربردی است که اکثر فریلنسرها برای کنترل پروژه‌های خود به کار می‌برند. این ابزارها به فریلنسرها در مدیریت، زمان‌بندی و به‌روزرسانی پروژه‌های مختلف بر اساس موعد تحویل آن‌ها کمک کند.

ابزارهای کار فریلنسرها

در این نرم افزارها این امکان برای فریلنسرها فراهم است که به صورت بخش بخش، پروژه را زمان بندی و در زمان مقرر تحویل دهند. پس نیاز است فریلنسرها با این ابزارها تا حدودی آشنا باشند.

ابزارهای مدیریت زمان

افرادی که به صورت فریلنسری کار می‌کنند، نیاز است بر روی زمان خود مدیریت دقیقی اعمال کنند، Rescue time ابزاری است که از طریق ضبط مدت‌ زمانی که صرف انجام فعالیت‌ها می‌شود به فریلنسرها کمک می‌کند. این ابزار این امکان را در اختیار فریلنسرها قرار می‌دهد تا گزارش‌هایی به همراه جزئیات در مورد مدت‌ زمان بازدید از هر وب‌سایت ارائه کنند؛ ضمن این که امکان مدیریت زمان در طی روز را نیز فراهم می‌کند.

مزایای کار فریلنسری یا آزادکاری چیست؟

حال که با فریلنسر و ابزارهای مورد استفاده‌ی این روش کاری آشنا شدید، خوب است اطلاعاتی در خصوص مزایای آن نیز داشته باشید.

آزادی عمل

اصلی‌ترین مزیت فریلنسر بودن آزادی عمل است. یک فریلنسر در هر زمان و مکانی که تمایل داشته باشد، می‌تواند پروژه‌های خود را انجام دهد. این افراد با در اختیار داشتن لپ‌تاپ و اینترنت می‌توانند به راحتی حتی در سفر نیز کارهای خود را انجام دهند. این افراد می‌توانند ساعت کاری شناور داشته باشند، در هر ساعت از شبانه روز که تمایل دارند کار کنند و با زمان‌بندی مناسب به فعالیت‌های خود بپردازند.

کسب درآمد بیشتر

درآمد فریلنسرها با توجه به تخصص و کاری که در آن فعالیت می کنند، متفاوت است. هر چه قدر تخصص و مهارت شما بیشتر باشد، می‌توانید پروژه‌های بزرگ‌تر با درآمد بیشتری را انجام دهید. این موضوع به شما بستگی دارد که میزان درآمدتان را به ازای کاری که انجام می دهید، تعیین کنید. اما در صورت کارمند بودن میزان حقوق شما ثابت و یکنواخت است.

برخی کارها مانند برنامه‌نویسی دستمزد بالایی دارد و در صورتی که در این زمینه بتوانید پروژه های بزرگی بگیرید به درآمد خوبی نیز می‌رسید. البته مد نظر داشته باشید که برای درآمد بالا به همان میزان لازم است تخصص و مهارت کافی در آن زمینه داشته باشید.

زندگی بهتر

برای بعضی از انسان‌ها ایجاد تعادل بین کار و زندگی امری محال و دست‌نیافتنی است. این موضوع خصوصا درباره کارمندانی صدق می‌کند که موظفند هر روز در ساعت مشخصی در محل کار حضور داشته باشند و از مرخصی مجازی که در ماه دارند استفاده کنند. اما افراد فریلنسر با برنامه‌ریزی منظم و دقیق می‌توانند به مسافرت بروند، در کلاس‌های ورزشی و آموزشی ثبت نام کنند و حتی در هر جایی که دوست دارند، زندگی کنند.

زندگی بهتر با روش کار فریلنسری

صرفه‌جویی در هزینه‌های اضافی

اگر شما به صورت فریلنسر مشغول به کار باشید، هزینه رفت و آمد و پرت زمانی شما حذف می‌شود و با مدیریت زمان می‌توانید به راحتی درآمد خوبی به دست آورید. همانطور که اطلاع دارید، با کار کردن در شرکت یا سازمان هزینه‌های شما نیز افزایش می‌یابد. شما روزانه زمان و هزینه زیادی را در رفت و آمد و ترافیک هدر می‌دهید؛ خصوصا اگر در شهرهای بزرگ سکونت داشته باشید این هزینه‌ها بیشتر است.

معایب و مشکلات فریلنسری چیست؟

هر کاری در کنار مزایایی که دارد، معایب و چالش‌هایی نیز دارد. فریلنسری نیز از این قاعده مستثنی نیست و یکسری معایب دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره شده است.

مسئولیت تمام کارها بر عهده شماست

زمانی که شما به صورت فریلنسری مشغول به کار هستید، مجبورید همه کارها را به تنهایی انجام دهید،  همه مسئولیت‌ها به عهده شماست و باید بتوانید با نظارت بر کارها از انجام پروژه عقب نمانید.

ثابت نبودن درآمد

در روش فریلنسری شما از درآمد ثابت و مشخصی برخوردار نیستید، پس نمی‌توانید برنامه ریزی مالی دقیقی برای خود داشته باشید. بیشتر افرادی که به صورت فریلنسری کار می‌کنند با این مشکل دست و پنجه نرم کرده‌اند. اما اگر شما کارمند اداره یا شرکتی باشید هر ماه حقوق ثابتی دریافت می‌کنید و این امکان برایتان فراهم است تا برنامه‌ریزی منظم و دقیقی برای درآمد خود داشته باشید و بتوانید هر ماه مبلغ ثابتی از حقوق خود را پس انداز کنید.

ممکن است فرد فریلنسر در یک بازه زمانی پروژه‌ای برای انجام نداشته باشد، اما در صورتی که بتوانید پروژه‌های بزرگی انجام دهید، امکان این که بیکار بمانید و درآمد مناسبی نداشته باشید، کمتر است.

مزایا و معایب روش فریلنسر

مرخصی بدون حقوق

اگر شما کارمند یک شرکت باشید، می‌توانید از مزایای مرخصی با حقوق خود استفاده کنید. اما افراد فریلنسر در زمانی که کار نمی‌کنند، درآمدی ندارند و بابت آن حقوقی نیز دریافت نمی‌کنند. یعنی اگر فریلنسری بخواهد چند روزی استراحت کند، پولی دریافت نمی‌کند.

عدم دریافت مزایای قانونی

فریلنسرها از بیمه درمانی، بیمه تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگی، حقوق تعطیلات و مرخصی با حقوق بهره‌مند نیستند. حتی این افراد مزایای مانند عیدی، سنوات و پاداش دریافت نمی‌کنند. فریلنسرها به میزانی که کار می‌کنند، درآمد دارند. اگر بخواهید خودتان را بیمه کنید نیز باید هزینه بیشتری برای این کار بپردازید. اما اگر کارمند شرکتی باشید، حق بیمه‌ای که پرداخت می‌کنید، بسیار کمتر است.

حال که با مزایا و معایب فریلنسرها آشنا شدید، می‌توانید انتخاب کنید که به صورت فریلنسر به کسب درآمد بپردازید یا خیر. هر فردی با داشتن مهارت و تخصص می‌تواند به عنوان یک فریلنسر شروع به کار و کسب درآمد کند. فریلنسر بودن هم مانند بقیه مشاغل نیاز به کسب مهارت و دانشی دارد که هر فرد به مرور زمان می‌تواند به آن مسلط شود. آموختن این مهارت‌ها به افزایش درآمد فریلنسرها کمک بزرگی می‌کند و آن‌ها را در بهبود مهارت‌های ارتباطی، افزایش اعتماد به نفس، ارتباط با کارفرمایان مختلف، جذب مشتری، توانایی زمانبندی پروژه و دریافت حق الزحمه یاری می‌رساند.

فریلنسینگ قدم بزرگی است و مستلزم تعهد و مسئولیت‌پذیری است. اگر در کارهای خود علاوه بر نظم و ترتیب، برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید، می‌توانید کسب و کار خود را بسازید. برای موفقیت در کار خود باید مدام در حال یادگیری و پیشرفت باشید تا بتوانید خود را ارتقا دهید.

شما یک گام جلوتر از دیگران باشید! اگر به آی‌تی و تکنولوژی علاقه‌مندید و دوست دارید سریع‌تر در این زمینه پیشرفت کنید، همین حالا به جمع ۲۹۶۲ عضو همیار آی‌تی بپیوندید، دسترسی به تمام آموزش‌های پریمیوم، دریافت جدیدترین آموزش‌های کاربردی مرتبط با آی‌تی و استفاده از مشاوره‌ی رایگان، برخی از مزایای عضویت در سایت هستد، شما نیز به کاربران همیار پیوسته و همین حالا وارد دنیای حرفه‌ای‌ها شوید...

https://www.hamyarit.com/business/freelancing/

https://www.karlancer.com/blog/who-is-freelancer/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد