صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست (به انگلیسی: Landing Page) : یک صفحه از سایت است که آن را به عنوان نقطه فرود یک بازدیدکننده گویند، یا به تعبیری دیگر، به صفحاتی گفته میشود که دروازه ورود بازدیدکننده به سایت هستند.
به عنوان مثال یکی از راههای دیده شدن صفحات فرود استفاده از بنرهای تبلیغاتی است، بنرهای تبلیغاتی صفحات Landing Page را در سایتهای خود یا سایتهای دیگر پخش میکنند تا بتوانید نقطه فرودی را در سایت خود ایجاد کنید.
یا یکی دیگر از روش های رایج در بین سایت های ایرانی در جهت بازدید بیشتر، تلگرام است، از طریق کانال های تلگرام به سمت صفحات طراحی شده حرکت میکنند.
فرود آوردن بازدیدکننده میتواند اهداف خاصی دربرداشته باشد مثلا به دست آوردن اطلاعاتی از بازدیدکنندگان که به وسلیه آن بتوان با آنها ارتباط برقرار کرد یا میتوان هدف از فروش یک محصول را مدنظر گرفت و یا صرفا کلیک بر روی یک لینک خاص هدف یک صفحه فرود باشد.
به صفحه فرود نیز صفحه هدف هم گفته میشود، صفحهای که باعث افزایش بازدید و همچنین افزایش فروش میشود ولی این نکته به نوع طراحی یک صفحه فرود هم بسیار وابسته است، هر چه طراحی صفحه فرود مورد پسندتر کاربر باشد، شما نیز به هدف خود بیشتر نزدیک شدهاید.
چرا Landing و از کجا آمده؟
کلمه Landing بیشتر در علوم هوافضا و هواپیما کاربرد دارد. به نقطهای که خلبان هواپیما در آن فرود میآید نقطه لندینگ (Landing) میگویند. این نقطه توسط برج مراقبت به خلبان اعلام میشود.
چه ارتباطی بین لندینگ هواپیما و این صفحه از سایت وجود دارد که به آن صفحه لندینگ میگویند؟ در اینجا مدیر سایت و کسی که بنر تبلیغاتی را برای سایت تنظیم میکند حکم برج مراقبت را دارند و صفحه ای که کاربر بعد از کلیک روی بنر تبلیغاتی به آن هدایت میشود هم صفحه فرود. زیرا کاربر مستقیم وارد صفحهای میشود که ما مشخص کردهایم.
معمولا طراحی سایت و استایل کلی وبسایت با صفحه هات Landing Page متفاوت است، صفحه لندینگ پیج به صورت جدا از صفحات اصلی یک سایت طراحی میشود، لندینگ پیج صفحهای منحصر به فرد و خارج از چارچوب کلی وب سایت است. به همین علت طرح کلی سایت در آنها لحاظ نمیگردد.
توجه داشته باشید که در حوزه بازاریابی درونگرا دلیل منطقی برای این موضوع ذکر شده وجود دارد؛ طرح اصلی سایت در صفحات فرود آورده نمیشود تا در عمل مخاطب محدود گردد چرا که با ایجاد تغییرات کلی به مدیرسایت یا آگهیدهنده زمان میدهد تا آنها بتوانند بهواسطه صفحه فرود، به هدف نهایی خود برسند.
در طراحی و ساخت Landing Page، توجه به این نکته بسیار مهم است که مخاطب، ما را دنبال نمیکند؛ بلکه پیام ما، جذابیت صفحه فرود و یا نیاز خود را احساس میکند و سپس ما را دنبال میکند و بدون شک وقتی بازدیدکننده را به یک صفحه لندینگ پیج هدایت میکنیم، برای دادن جلوهی جذابتر و حرفهایتر در صفحه لندینگ پیج دستان باز است تا برای مخاطب به نمایش بگذاریم.
وقتی بنر تبلیغات شما در سایتها قرار میگیرد و بازدیدکننده روی آن کلیک میکند، بازدیدکننده بدون اینکه در گوگل جستجویی انجام دهد وارد صفحه موردنظر شما میشود.
برای همین صفحه فرود به صفحه هدف نیز مشهور است. بازدیدکننده وقتی برای اولین بار توسط بنری وارد سایت شما میشود هیچ دید خاصی نسبت به سایت و صفحه شما ندارد برای همین صفحات فرود هم میتواند فرصتی باشد و هم نقطه ضعفی در سایت، پس باید در ساخت صفحه فرود نهایت دقت را داشت تا به خوبی طراحی شود و بتوان با خوب جلوه دادن سایت به اهداف مورد نظر رسید چرا که دروازه افزایش بازدید و محصولات سایت هستند.
مسلما اگر کاربری طراحی و ساخت صفحه لندینگ را بپسندد، بیشتر ترغیب میشود که اطلاعات موجود در آن صفحه را بخواند و تصمیم میگیرد که در سایت بماند و جاهای دیگر را هم ببیند.
صفحه لندینگ میتواند هر صفحهای از سایت باشد. انتخاب این صفحه به عهده خود شماست. بعضیها صفحه اصلی را بهعنوان صفحه لندینگ معرفی میکنند و بعضیها یک صفحه خاص که مدنظر دارند.
شاید بتوان گفت که متداولترین نوع لندینگ پیج، صفحاتی هستند که در تبلیغات Google Adwords و در کمپین های تبلیغاتی وجود دارند. یک پست بلاگ یا هر مطلبی که بر روی وب سایت بارگذاری میکنید لزوما لندینگ پیج نیست، چرا که ممکن است چندین هدف را آن صفحات دنبال کنند.
یکی از مزیتهایی که طراحی صفحه فرود نسبت به طراحی سایت دارد هزینه آن میباشد، هزینه و زمان کمتری اصولا طراحی یک صفحه فرود لازم دارد.
تا الان ما تعریف لندینگ پیج Landing Page را در بحث دیجیتال مارکتینگ صورت دادیم، ولی باید بدانید که لندینگ پیج در ابزارهای قوی آنالیز همانند گوگل آنالیتیکس تعاریفی جداگانه دارد. در گوگل آنالیتیکس Google Analytics منظور از لندینگ پیج هر صفحه ای از سایت است که کاربران از آن وارد سایت ما میشوند، حال ممکن است آن صفحه اهمیت زیادی برای ما نداشته باشد و یا ممکن است داشته باشد.
به عبارت تخصصی تر هر صفحهای که Session یک user از آن آغاز میشود را صفحه لندینگ پیج گفته میشود.
لیست landing Page ها در گوگل آنالیتیکس
گفتیم که لندینگ پیج اصولا هیچ کدام از بخشهای سایت مانند هدر، فوتر و سایدبار پیشفرض را ندارد و کاربران از طریق تبلیغات، بنرها در دیگر سایتها، موتورهای جستجوگر، شبکه های اجتماعی و … به صفحه هدف یا همان صفحه فرود هدایت میشوند و با یک پیشنهاد جذاب روبرو میشوند.
صفحات Opt-In Landing Pages که به اختصار Opt-in Page هم گفته میشود نوعی از صفحات فرود هستند با این تفاوت که در زمان طراحی آنها بخشهای سایت مانند هدر، فوتر و سایدبار وجود دارند. و این نوع صفحات در جایی یا یک فرمی است که اصولا در تمام صفحات به چشم کاربران میخورد.
صفحه فرود Click Throughبه این منظور مورد استفاده قرار میگیرد که وقتی کاربری کلیک کرد، به صفحهای دیگر ارجاع داده شود، هدف از این نوع صفحات صرفا متقاعد کردن بازدیدکننده و کلیک کردن آن بر روی لینکی خاص و سپس هدایت آن به صفحه ای دیگر است و اصولا برای افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری استفاده میشود. صفحه فرود Click Through را میتوان برای توصیف یک محصول با ارائه جزئیات کافی طراحی کرد. بنابراین به عنوان یک متقاعد کننده برای بازدید کنندگان عمل کرده و آن ها را به تصمیم گیری برای خرید نزدیکتر میکند.
صفحه فرود Lead Generation برای دریافت اطلاعاتی مانند نام و آدرس ایمیل بازدیدکنندگان مورد استفاده قرار میگیرد. تنها هدف در طراحی این نوع صفحات فرود، جمع آوری اطلاعات از بازدیدکنندگان است و آنها اطلاعات خود را در فرم موجود در لندینگ پیج وارد میکنند. بنابراین، صفحات Lead Generation اغلب اوقات، یک فرم همراه با شرح خدمات و آنچه که شما در ازای ارسال اطلاعات شخصی بازدیدکنندگان حاضرید به صورت رایگان به کاربر بدهید را داراست. مانند کتاب الکترونیکی رایگان و یا شرکت در یک وبینار آموزشی رایگان در مقابل دریافت اطلاعات بازدیدکننده.
دکمه فراخوان یا به اختصار CTA اصولا در ساخت صفحات فرود بسیار مورد توجه گرفته میشود و از اهمیت بسیاری برخوردار است و از اهداف صفحات فرود کلیک خوردن این دکمه است، پس باید در طراحی و نحوه چیدمان و مکان آن دقت لازم را بهکار برد ولی در درجه اول لازم است زمینه کلیک خوردن دکمه CTA را فراهم کنیم. منظور این است که کیفیت محتوا، استایل صفحه و نحوه چیدمان دیگر المانها در صفحه فرود کمک بسیاری به بالا رفتن میزان کلیک CTA میکند. دکمه فراخوان یا CTA میتواند برای درخواست عضویت در خبرنامه، برای درخواست دانلود فایل و یا پر کردن یک فرم مورد استفاده قرار گیرد.
بعد از طراحی اولیه دیگر المانهای صفحه فرود، یکی از مهمترین نکات طراحی دکمه Call To Action است. باید بدانیم این دکمهها و فرمها را چگونه طراحی کنیم و در کجای سایت بکار ببریم. در مورد استفاده از رنگ باید در این دکمهها دقت زیادی داشته باشیم تا بتوانیم جاذبه ایجاد کنیم نه دافعه! در عکس زیر اطلاعاتی از اینکه باید از چه رنگهایی استفاده کنید و از چه رنگهایی باید پرهیز کنید را میدهد، هر چند این اطلاعات صرفا برای دادن دید کلی به شما است و ممکن است برای یک تجارتی مفهومی دیگر پیدا کند.
اثر رنگ ها در دکمه call to action
اینکه بتوانید Call-to-Action های بهتر و جذابتر طراحی کنید، فقط به میزان علم گرافیک شما بستگی ندارد و باید در کنار علم گرافیک نمونههای موفق را هم بررسی کرده و حتی از آنها الگوبرداری کنید. شرکت Hubspot کتابی را انتشار داده که در آن صد و یک Call to Action تاثیرگذار به نمایش گذاشته شده و بیشک این کتاب الکترونیکی میتواند برای شما هم الهام بخش باشد.
چهار نمونه از دکمههای فراخوان سایتهای معروف که تاثیر بسیاری دارند در عین سادگی آنها.
نمونه دکمه call to action سایت Evernote
آیا میخواهید هیچ چیز را فراموش نکنید؟ پس در Evernote ثبت نام کنید. شعار سایت Evernote است، رنگ دکمه سبز Call to Action همان رنگی است که در لوگوی این اپلیکیشن به کار رفته با این تفاوت که در تضاد رنگ سفید، به خوبی نمایان میشود.
نمونه دکمه call to action سایت DropBox
میتوان گفت دکمه فراخوان سایت Dropbox سادهترین فرایند برای ثبتنام را به کاربر نشان میدهد و رنگ دکمه با ساختار این سایت هماهنگی بسیار خوبی را دارد. و به خوبی خودنمایی میکند.
نمونه دکمه call to action سایت FireFox
سایتی آشنا برای هر کاربر ایرانی، قطعا همه ما از مرورگر موزیلا استفاده میکنیم. دکمه call to action این صفحه فرود انقدر به خوبی طراحی شده است که دیگر مجال فکر برای کلیک نکردن را نمیدهد.
نمونه دکمه call to action سایت Instagram
سه دکمه پرکاربرد در صفحه اصلی سایت اینستاگرام. طراحی بسیار ساده و قابل فهم که حتی با نخواندن متنهای موجود در دکمههای Call to action و به لطف استفاده از ایکونهای مناسب رابط تجربه کاربری بسیار خوبی را فراهم میکند.
اینفوگرافیک لندینگ پیج
به مسیر نگاه خود در عکس سمت راست توجه کنید، بیشترین توجه را داشته است.
در این دو تصویر تفاوت حضور و عدم حضور سرنخهای جهتدار را در یک تبلیغ مشابه مشاهده میکنید. قسمتی که به رنگ قرمز درآمده است نشانگر این است که کاربران به مدت طولانیتری به آن نقطه نگاه کردهاند. به قسمتهایی که کاربران توجه بیشتری به آنها کردهاند دقت کنید؛ در تصویر سمت راست تقریبا همهی قسمتها (بهجز بدن کودک که هدف اصلی ما نیست) بیشتر از عکس سمت چپ مورد توجه قرارگرفته است. پس به نحوه چیدمان المانها و جهت آنها در زمان ساخت لندینگ پیج بسیار توجه کنید چرا که یک تغییر جزئی میتواند ما را بسیار به هدف دور یا نزدیک کند.
برای دیدن نمونه های لندینگ پیج بر روی عکسهای زیر کلیک کنید
نمونه لندینگ پیج زیبا مسابقه ای از سایت دیجی کالا
نمونه لندینگ پیج یلدا از سایت دیجی کالا
نمونه لندینگ پیج بسیار زیبا از میزفا با موضوع آموزشی سئو
نمونه ۴ لندینگ پیج از سایت مدیسه
شما در وردپرس هم میتوانید به سادگی یک Landing Page طراحی نمایید. در این سیستم مدیریت محتوا تعداد بسیار زیادی پلاگین برای ساخت صفحه فرود در وردپرس وجود دارد که بسیاری از نیازهای کاربران را برطرف میکنند. یکی از بهترین افزونهها برای راه اندازی و ساخت صفحه فرود به همراه بازاریابی ایمیلی ، افزونه My Mail است. این افزونه از پرطرفدارترین افزونههای بازاریابی ایمیلی است که امکان ساخت Landing Page برای وردپرس را نیز در اختیار کاربران قرار می دهد. همچنین شرایطی را فراهم میکند تا مدیر سایت مطمئن باشد ایمیل هایی که ارسال میکند مستقیما به صندوق پستی کاربران میروند و اسپم نمیشوند. البته طراحی لندینگ پیج برای وردپرس با افزونه های رایگان هم امکانپذیر است کافی است، هر چند ما فیلم آموزشی در این زمینه ایجاد کردیم و میتوانید در پایین آن را مشاهده نمایید.
البته باید این نکته را اضافه کنم که اکثر قالب هایی که برای خرید و فروش و یا حتی به شکل رایگان وجود دارند، خود یک نوع صفحه فرود محسوب میشوند و اصولا طراحی و دیزاین مناسبی دارند که میتوانید با نکاتی که در بالا اشاره شد این صفحات را مورد ارزیابی قرار دهید.در بازاریابی اینترنتی لندینگ پیج (landing page) یا صفحه فرود به یک صفحه شاخص در وبسایت شما گفته میشود که برای هدفی که در وبسایت یا کمپین تبلیغاتی خود دنبال میکنید ساخته شده است. این هدف میتواند پر کردن یک فرم، ثبت نام در سایت و یا انجام یک خرید باشد. هنگام ساخت و طراحی یک صفحه فرود باید یک هدف خاص را کسب و کار خود در نظر داشته باشید و طبق همان هدف آن را طرحریزی کنید و توسعه دهید.
ساخت یک صفحه لندینگ میتواند چالشی بزرگ برای شما باشد. چرا که این صفحات باید به بیشترین میزان ممکن بهینه شده باشند و انتظار شما از مخاطب را برآورده کنند. همچنین در نظر بگیرید تمام هزینههایی که برای تبلیغات و بازاریابی خود صرف میکنید متمرکز بر افزایش ترافیک و بازدیدکننده در صفحه لندینگ یا فرود شماست. بدون خطا بودن ممکن نیست ولی هر اشتباهی میتواند به سوددهی و به ثمر رسیدن کمپین و تبلیغات شما ضرر برساند. بنابراین بهتر است شما قالبهای لندینگ بسیاری را مشاهده و بررسی کنید که توسط بزرگترین و متخصصترین طراحان و شرکتها طراحی شدهاند و جواب خود را پس دادهاند. این گونه صفحات از نظر تجربه کاربری (UX) توسط طراحان حرفهای متناسب با هر هدفی کاملا بهینه شدهاند. یک لندینگ ساز خوب میتواند راه سخت و پرچالش به نتیجه رسیدن کمپین تبلیغاتی را آسان و کوتاه کند.
برخی کارشناسان دیجیتال مارکتینگ معتقدند صفحه لندینگ شما باید کاملا متمایز با صفحات داخلی و ساختار کلی سایت شما باشد و حتی منو و دکمهای به صفحات درونی وبسایت شما نداشته باشد تا حواس کاربر را از هدفی که در لندینگ خود دنبال میکنید پرت نکند. متداولترین صفحه لندینگی که استفاده میشود برای تبلیغات کلیکی است. این تبلیغ میتواند تبلیغات کلیکی در گوگل و یا بنری در سایتهای مختلف باشد. درواقع این صفحه، صفحهای است که افراد پس از کلیک روی تبلیغ شما «فرود» میآیند.
تبلیغات گوگل و یا بنری: صفحهای که به شما کمک میکند بازگشت سرمایه بالایی را از کمپین تبلیغاتی داشته باشید و توجه کاربران به موضوع و یا کمپینی خاص جلب کنید.
محتوای بازاریابی ایمیلی: صفحات فرود یا لندینگ در ایمیل مارکتینگ بیشتر برای دسته از کاربران کاربرد دارد که آشنایی اولیه با کسب و کار شما دارند. به کمک این ابزار شما میتوانید این بخش از کاربران را به کسب و کار خود برگردانید و با ارائه یک یک کتاب الکترونیکی، مقالهای تحقیقاتی در حوزه مرتبط، یک دوره یا کارگاه آموزشی آنان را ترغیب به بازگشت کنید.
دموی رایگان: اگر بخش یا کل خدمات خود را بصورت محدود رایگان ارائه میدهید میتوانید با صفحه لندینگ خود روی این موضوع تأکید کنید و توجه کاربر را به آن جلب کنید.
صفحه محصول: متمرکز کردن توجه کاربر شما به یک محصول خاص راهی بسیار عالی برای بالا بردن شانس به فروش رفتن آن است. موفق ترین فروشگاههای آنلاین صفحه لندینگی مجزا برای هر محصول یا گروهی از آنها دارند.
کمپین تبلیغاتی: اگر کمپینی تبلیغاتی برای مناسبتی خاص برنامهریزی کردهاید، یا پیشنهادی ویژه مثل کد تخفیف دارید و یا میخواهید برای مدتی نسخه رایگان نرمافزار خود را در اختیار کاربران قرار دهید، صفحهای که برای پروموشن یا تبلیغات می خواهید استفاده کنید باید لندینگ پیجی باشد که دقیقا برای به ثمر نشستن هدف کمپین طراحی و ساخته داشته باشد.
تماس با ما: برای بسیاری از شرکتها و سازمانها (مشاوره، خدمات مالی، حقوقی و...) صفحه تماس با ما یکی از مهمترین صفحات وبسایت است. استفاده از صفحه فرود با طراحی و استفاده از زبان و کلمات و لحن مناسب را برای بهینه کردن نجربه کاربری حتما در دستور کار داشته باشید.
آیا لندینگ پیج مانند صفحه اصلی یا صفحه خانه وبسایت است؟
خیر. لندینگ پیج با صفحه اصلی وبسایت شما تفاوت دارد.
چرا؟ چه تفاوتهایی با هم دارند؟
ابتدا این سوالات را از خود بپرسید:
صفحه اصلی وبسایت مانند یک مرجع برای بازدیدکنندگانی است که آنچه به دنبال آن هستند را در آن پیدا میکنند. جایی است که به مخاطبان خود ابزار، ویژگیها و محصولات خود را معرفی میکنید. حتی ممکن است دکمهای برای پر کردن فرم یا تست رایگان هم در آن داشته باشید. ولی صفحه اصلی وبسایت شما برای یک هدف خاص طراحی نشده است. بلکه مثل یک ویترین برای خدمات و محصولاتی است که ارائه میکنید. به عنوان مثال دیجی کالا صفحات فرود یا لندینگ پیج فراوانی دارد که هر کدام از آنها برای محصول یا دسته محصولات خاص طراحی شدهاند و اکثر آنها هدف «افزودن به سبد خرید» را دنبال می کنند.
هدف یک لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟
خب حالا که کاملا با مفهوم صفحه فرود آشنا شدید بیاید کمی درباره هدف این صفحات صحبت کنیم و این که چگونه آنها را به ابزاری ارزشمند برای بازاریابی تبدیل کنیم. به طور کلی صفحات لندینگ به سه دسته تقسیم میشوند:
چنین صفحاتی معمولا صفحه محصول (اگر یک فروشگاه اینترنتی باشید)، رزرو وقت یا بلیط یا تست رایگان خدماتی را به مخاطبان پیشنهاد میکنند. هدف اصلی و اساسی این صفحات فروش محصول است. شما میتوانید در این گونه صفحات لندینگ محصول یا خدمات خود را تبلیغ کنید، برای مثال برای صفحه فروش محصول خود ترافیکی ایجاد کنید که بلافاصله منجر به خرید شود.
اینگونه صفحات بیشتر برای جمعآوری اطلاعات مشتریان بالقوه شما استفاده میشود. هدف اصلی این صفحات دریافت ایمیل، اطلاعات شخصی (مانند اسم و سن) و هرگونه اطلاعات دیگری که در آینده بتوانید از آن برای ارتباط گرفتن و بازاریابی محصول استفاده کنید. مخاطبانی که هدف سرنخ شدن برای فروش هستند معمولا فرمهای طولانیتر با فیلدهای بیشتری دارند که باید پر کنند. از این اطلاعات برای دستهبندی اطلاعات و شخصیسازی جامعه مشتریان بالقوه استفاده میشود. نکته مهمی که در مورد این لندینگ پیجها وجود دارد این است که باید ارزشی را به مخاطب ارائه کند که او را برای پر کردن فرم یا شرکت در کمپین شما کاملا قانع کند. صفحه لندینگ ایجاد سرنخ فروش میتواند با استفاده از این موارد باشد:
ایجاد ترافیک و کشاندن بازدیدکننده به وبسایت یکی از روشهای پیشرفتهتر بازاریابی است. این صفحات ترکیبی از ایجاد سرنخ و فروش است. هدف این صفحات آماده کردن سرنخ فروش و هدایت آنها به سمت قیف فروش است. این صفحات لزوما به هدف دریافت اطلاعات جامعهای از مخاطبان یا کلیک برروی دکمه افزودن به سبد خرید ساخته نشده است. این صفحات به شما این امکان را میدهد که کاربران بالقوهای که با محصولات یا خدمات شما آشنایی اولیه دارند و به آن علاقهمند هستند را جذب کرده و آنان را به مشتری تبدیل کنید.
جمعبندی
حالا که کاملا با مفهوم لندینگ پیج آشنا شدید نیاز به یک ابزار برای ساخت لندینگ پیج یا صفحه فرود دارید. کاربرد فراوان آنها در بازاریابی اینترنتی را کاملا مشاهده میکنید. آنها کاملا در سایت خود شما جا میگیرند. به کمک آنها میتوانید فروش خود را بالا ببرید، سرنخ برای فروش بسازید و کاربران علاقهمند را به سایت خود بکشانید. شرط میبندم الآن حداقل سه راه متفاوت برای پیشرفت کسب و کار خود از طریق لندینگ پیج در ذهن دارید، اینطور نیست؟ چهار چیزی که در هنگام ساخت لندینگ باید در خاطر داشته باشید:
شما میتوانید از و امتحان پس داده که توسط طراحان حرفهای ساخته شده و در برساوب موجود است استفاده کنید و بازدهی کمپین خود را چند برابر کنید. این لندینگها حتی میتواند روی زیر سایت شما نیز قرار داشته باشند. این امکان برای مارکترهایی که در مدت کوتاهی نیاز به یک لندینگ با امکانات کامل دارند فرصتی فوقالعاده فراهم کرده است.
البته در سئو هم بحث لندینگ پیج یا صفحه فرود وجود دارد، اما اصل این بحث، گستردهتر و جدیتر است و در فضای بازاریابی محتوا، به مفاهیم دیگری هم اشاره دارد.
بنابراین، لطفاً بدون اینکه به دانستههای قبلی خود فکر کنید، این درس را بخوانید.
صفحه فرود نخستین صفحه ای است که بازدیدکنندگان سایت / وبلاگ شما، از طریق آن وارد فضای محتوای شما میشوند.
معمولاً بازدیدکنندگان، پس از مشاهدهی صفحه فرود یکی از سه کار زیر را انجام میدهند:
محتوای صفحه را مرور میکنند و آن را میبندند.
از طریق لینک هایی که در صفحه قرار دادهاید، به بخش دیگری از سایت / وبلاگ شما میروند.
یک اقدام (Action) دیگر (غیر از مشاهدهی سایر صفحات) انجام میدهند. مثلاً ایمیل خود را در سایت شما ثبت میکنند یا یک فایل پیشنهادی شما را دانلود میکنند یا در زیر مطلب شما کامنت میگذارند یا با شماره تلفنی که در صفحه قرار دادهاید تماس میگیرند یا محصولی را که معرفی کردهاید، میخرند.
پاسخ به این سوال واضح است: نمیدانیم.
صفحهی اصلی و اولیهی سایت که اصطلاحاً به آن خانه یا Home هم میگویند، قاعدتاً یک لندینگ پیج کلیدی در هر سایت / وبلاگ است.
به عنوان یک عضو متمم، شما احتمالاً در ماههای گذشته این لندینگ را بیشتر از بقیه مشاهده کردهاید:
اما صفحه اول یک سایت، الزاماً تنها صفحه فرود آن سایت نیست.
به عنوان مثال، ممکن است بازدیدکنندگان شما، از طریق به سایت یا نوشته وبلاگ شما برسند.
پس صفحهای هم که از طریق به بازدیدکنندگان معرفی میشود، عملاً یک لندینگ پیج محسوب میشود.
کسانی که در گوگل، نام دن اریلی را جستجو میکنند، به صفحهی زیر در متمم هدایت میشوند:
این هم یک صفحه فرود دیگر برای متمم است.
علاوه بر صفحه اول سایت و صفحه هایی که در نتایج جستجو میآیند، صفحه های فرود دیگری هم میتوانند در یک سایت وجود داشته باشند.
موارد زیر، چند نمونه صفحه فرود هستند که در بسیاری از سایتها با آنها مواجه شدهاید:
صفحههایی که لینک آنها در سایتهای دیگر آمده است (سایت دوستان یا سایتهای تبلیغاتی)
صفحه هایی که در پروفایلهای خود در شبکه های اجتماعی معرفی میکنید (مثلاً در قسمت بیو اینستاگرام)
صفحه هایی که در نرم افزارهای پیام رسان، لینک آنها را برای دوستانتان یا گروهها ارسال میکنید.
صفحههایی که در لینک آنها را برای مخاطبان خود میفرستید و تعداد زیادی از بازدیدکنندگان، از طریق آن صفحه ها وارد سایت شما میشوند (مثلاً صفحه هایی که در خبرنامه شنبه متمم معرفی میشوند)
صفحههایی که از طریق پیامک، یا از طریق اپلیکیشنهای موبایل، به کاربران معرفی میشوند تا مخاطب با کلیک بر روی آنها، وارد سایت شود.
بعید است لازم باشد بر اهمیت صفحه فرود تاکید کنیم.
صفحه فرود یا لندینگ پیج ویترین سایت و وبلاگ شماست. مخاطب بر اساس صفحه فرود، در مورد کار شما، نوشته شما، محصول شما و برند شما قضاوت میکند.
با بزرگ شدن سایت یا وبلاگ شما، احتمالاً به سادگی نمیتوانید همهی صفحههای ورود خود را مدیریت کنید (همین الان که در حال خواندن این درس هستید، متمم چند هزار صفحهی ورود دارد).
بنابراین، احتمالاً باید تعدادی از صفحههای ورود کلیدی را انتخاب کنید و بر روی آنها وقت بیشتری بگذارید.
برخی از معیارهای زیر (یا ترکیب آنها) میتوانند برای انتخاب صفحه های ورود کلیدی مناسب باشند:
برای اطلاعات بیشتر به مدیر برتر مراجعه کنید
سایتهای دیگر به کدامیک از صفحات شما لینک میدهند؟ صفحهی اصلی؟ یا برخی نوشتههای خاص شما؟ این صفحهها میتوانند برای شما بسیار مهم باشند.
کدام صفحات شما در هفته (یا ماه) بیشترین تعداد ورودی را از طریق گوگل و سایر موتورهای جستجو دارند؟ سرمایه گذاری برای بررسی و ویرایش و بهینه سازی این صفحهها، منطقی و ضروری است.
کدام صفحه های شما، درآمدزا هستند؟ ممکن است یک صفحه در ماه ۵۰ ورودی داشته باشد و صفحهی دیگری ۵۰۰۰ ورودی. اما اگر در صفحهای که ۵۰ ورودی دارید، یک بسته آموزشی صدهزارتومانی میفروشید، منطقی است آن را جدی بگیرید و به خاطر بازدید نسبی پایین از فهرست اولویتها خارج نکنید.
اگر قصد دارید لینک برخی صفحات وبسایت / وبلاگ خود را از طریق تلگرام یا سایر نرم افزارهای پیام رسان برای دیگران ارسال کنید و امیدوار هستید که به صورت وایرال و ویروسی دست به دست شود، حتماً آن صفحه را به عنوان یک صفحه فرود جدی مورد توجه قرار دهید.
منبع: :https://motamem.org/
منبع:https://mizfa.com/