به طور معمول هر کسب و کار اینترنتی در طول مسیر پیشرفت خود با چالشهایی مواجه میشود. موفقیت در دنیای کسب و کار اینترنتی نیازمند صبر، تلاش، پشتکار، برنامه ریزی و … است. یکی از مهمترین مراحلی که میتواند یک کسب و کار را به موفقیت برساند، مرحله راهاندازی کسب و کار است. همیشه آغاز هر کسب و کاری یکی از سختترین مراحل آن کسب و کار محسوب میشود. یعنی این مرحله که باید با برنامهریزی بسیار دقیقی انجام شود، شامل مواردی است که عدم رعایت آنها، میتواند خیلی زود شکست به همراه داشته باشد. در این مقاله سعی میکنم ۸ اشتباه خطرناک در شروع راه اندازی کسب و کار اینترنتی را بطور کامل مورد بررسی قرار بدهم.البته سایت مدیر برتر هم در این مورد یک مقاله دارد.
یکی از مهمترین دغدغهای بسیاری از افراد در آغاز راه، تأمین سرمایه اولیه برای کسب و کار خود است. جذب سرمایه یکی از کارهای دشوار قلمداد میشود. اینکه بتوانید دیگران را متقاعد کنید که سرمایهشان را در اختیار شما بگذارند، کار بسیار مشکلی است. علیالخصوص وقتی هیچ سابقهای در این زمینه نداشته باشید! برخی میتوانند برای خود سرمایه جذب کنند، اما برخی نیز هیچ راهی جز مراجعه به بانک جهت دریافت وام یا درخواست از اشخاص برای قرضگرفتن ندارند.
مدیریت بازپرداخت این مبالغ کار مشکلی است. بیبرنامه قرضگرفتن، کار را در ادامه با دشواریهایی همراه میسازد. وقتی که سود وام دریافتی از بانک را نیز به آن اضافه کنیم. دقت و آینده نگری در این مورد میتواند از بروز خسارتهای احتمالی در آینده جلوگیری کند. پس این مورد میتواند یک اشتباه مهلک در راه اندازی کسب و کار اینترنتی باشد.
برنامه داشتن برای دخل و خرج در هر کاری ضروری است. اما به هنگام شروع کسب و کار هزینهکردن باید با برنامه باشد. همه در آرزوی داشتن کسب و کاری موفق هستند و هزینهکردن برای موفقیت کسب و کار خود، مورد عجیبی نیست. اما اینکه بخواهید از همان اول همه چیز را با هم داشته باشید، کمی غیر معقول به نظر میرسد. مثلاً اجاره بهترین دفتر یا جذب زیاد پرسنل. هیچوقت هزینه زیاد ضامن موفقیت یک کسب و کار نیست.
البته هزینهکردن در برخی موارد برای توسعه و موفقیت کسب و کار امری ضروری است. مثلاً تبلیغات هدفمند میتواند روند پیشرفت کسب و کار را تسریع دهد که هر نوع تبلیغی هزینه خاص خود را میطلبد. بنابراین هزینهکردن در مواردی که میتواند به رشد کسب و کار کمک کند، الزامی است. با این تفاسیر مدیریت هزینهها یکی از راههای موفقیت هر نوع کسب و کاری است.
گاهی مواقع پیش میآید که فرصتهایی بینظیر تنها به این خاطر که احتمال از دسترفتن سرمایه یا موارد دیگر وجود دارد، تلف میشوند. ریسککردن این نیست که بدون بررسی آن کار صورت گیرد، بلکه با بررسی، سنجش و ارزیابی آن کار صورت گیرد.
امکان دارد انجام یک کار بتواند شما را تا حد زیادی به جلو ببرد، اما شاید در مورد آن تردیدی داشته باشید. اگر واقعاً فکر میکنید که انجام آن کار به شما و کسب و کارتان کمک میکند، بهتر است که ریسک کنید و آن کار را انجام دهید. برخی از اندیشمندان در مورد ریسکپذیری، سخنان جالبی دارند، یکی از این موارد را اینجا میخوانید.
سان تزو نویسنده معروف «کتاب هنر» جنگ میگوید:
اگر هرگز ریسک نکنی، هرگز پیروز نخواهی شد!
گاهی اوقات باید ریسک یک کار را به جان خرید، و بدون توجه به شکست، آن کار را انجام داد. کسب و کار اینترنتی نیز همین گونه است، لطفاً کمی ریسک پذیر باشید.
یک اشتباه رایج دیگر در شروع راه اندازی کسب و کار اینترنتی عدم استخدام متخصص است. در قسمتهای بالا در مورد مدیریت هزینه توضیحاتی را ارائه دادیم و گفتیم که صرف هزینههای بیجا میتواند خطراتی را برای یک کسب و کار به همراه داشته باشد. اما نباید اینطور برداشت کرد که از موارد ضروری چشمپوشی کنیم. بعضی جاها اینها را نمیتوان هزینه به حساب آورد. کما اینکه یکی از این موارد بسیار مهم، استخدام یک یا چند فرد متخصص و موردنیاز در حوزه کاریتان است.
کسب و کار اینترنتی نیز مانند هر موضوع دیگری جنبههای مختلفی دارد. یعنی نیازمند متخصصان خاص خود میباشد. بعضی از کسب و کارها آنقدر کوچک هستند که شاید با یک نفر قابل ادارهکردن باشند، اما برخی از کسب و کارها نیز به چند نفر متخصص نیاز دارند.
معمولاً کسب و کارهای بزرگ به چند نفر متخصص در زمینههای مختلف نیازمندند، مثلاً یک نفر میتواند در زمینه بازاریابی محصولات فعالیت کند، شخصی دیگر به صورت تخصصی روی سئوی فروشگاه اینترنتی کار کند، و … . بنابراین نتیجه میگیریم که این موارد را نمیتوان هزینه لحاظ کرد، بلکه باید به آنها از دید سرمایهگذاری نگاه کرد.
پس اینکه بخواهید کمتر هزینه کنید تا متخصص جذب نکنید، میتوان گفت کار چندان درستی نیست. در این مورد نیز دقت کافی به خرج دهید. چون به جای اینکه بخواهید در هزینه صرفهجویی کنید، در واقع دارید خود را از کسب درآمد بیشتر در آینده محروم میکنید!
بازدهی برخی از کسب و کارهای اینترنتی نسبت به برخی دیگر، دیرتر است. برخی از کسب و کارها هستند که خیلی زود به درآمدزایی میرسند و برخی دیگر دیرتر. البته باز هم به سیاستهای صاحبان کسب و کارها بر میگردد که چه برنامههایی برای درآمدزایی خود دارند. مثلاً ممکن است برخی برای چند ماه آینده خود برنامهریزی کنند و در ابتدا چندان به بحث درآمد توجهی نکنند، یعنی بیشتر، تمرکزشان بر روی پیشرفت کار است.
اما معمولاً اکثر افرادی که کسب و کارشان را به صورت اینترنتی بنا نهادهاند، به دنبال این هستند که در همان ابتدا درآمد داشته باشند، هر چند کم. به هر حال همه دوست دارند که بتوانند درآمد داشته باشند و معمولاً برای اینکار، ابزارهایی را به کار میگیرند. مثلاً برای محصولات و خدمات خود بازاریابی میکنند، تبلیغات میکنند و … . در اینجا امکان دارد کسب و کارها نتوانند به درآمد مطلوب خود برسند و در مورد خود و کارشان تردید کنند. این زمان را میتوان یکی مهمترین مراحل در کسب و کار اینترنتی به شمار آورد.
شاید این مورد برای شما نیز پیش بیاید یا پیش آمده باشد، یعنی تا چند ماه اول فقط و فقط صرف هزینه باشد و شما هیچ درآمدی کسب نکنید. افرادی زیادی هستند که در این مواقع دلسرد شده و کاملاً ناامید میشوند. حتی خیلی ها کسب و کار خود را با وجود هزینه زیاد یا بعضاً کمی که برای آن صرف کردهاند، رها میکنند.
توجه داشته باشید که عجولبودن و بیصبری، میتواند شما را از ادامه راه باز دارد. سعی کنید خیلی عجول نباشید، کسب و کار اینترنتی همین است، رویه درآمدی مشخصی ندارد، اما مطمئناً با صبر و تلاش زیاد، میتوان در این راه موفق بود.
یکی از مواردی که پیش از آغاز راه اندازی کسب و کار باید به آن توجه کرد، ایدهی راه اندازی کسب و کار است. به این صورت که قرار است این کسب و کار در چه حوزهای فعالیت داشته باشد و کدام بازار هدف را انتخاب کرده است. البته در مورد ایده پردازی، مقالهای در سایت منتشر شده است که میتوانید از این لینک بخوانید.
اما امکان دارد ایده راهاندازی کسب و کار، تکراری باشد، یعنی از جایی دیگر کپیبرداری شده باشد. در اینجا باید در روند کار، خلاقیتهایی را به کار برد تا کسب و کار به طور کامل کپی از دیگران نباشد. زیرا خیلی سخت است که از کسب و کاری که چند سال سابقه فعالیت خوب دارد، ایدهای را تقلید کرد و به موفقیت چشمگیری رسید. اما میتوان با خلاقیت کسب و کار را متمایز کرد. خوب است در اینجا مثالی را ببینید:
اپلیکیشنهای شیپور، دیوار، ایسام و … به طور کلی یک کار را انجام میدهند، اما زمانی که از آنها استفاده کنید، خواهید دید که سیاستهای کاری هر کدام متفاوت است، یعنی امکان دارد به یکی از آنها بتوان بیشتر اعتماد کرد. هر چند کارایی کلی این دست از اپلیکیشنها به این شکل است که به عنوان یک معرفیکننده یا واسطهی بین فروشنده و خریدار عمل میکنند. پس هر کدام تفاوتهای خاص خود را نیز دارند.
برخی از کسب و کارها هستند که شاکله خود را از کسب و کارهای داخلی یا خارجی تقلید میکنند، اما در ادامه برای فروش خود خلاقانه عمل میکنند. پس ایجاد تمایز با دیگر کسبوکار نیاز به ایده چندان نابی ندارد، بلکه نیازمند مقداری خلاقیت است، زیرا کپیبودن کامل به طور تقریبی، خیلی زود کسبوکار را از چرخه رقابت خارج میکند.
واژهی شکست، برای اکثر مردم واژهای نامطلوب است، زیرا خیلیها شکست را با تسلیم شدن اشتباه میگیرند. واقعیت این است که شکست همیشه هم بد نیست! گاهی شکست مقدمه آغاز یک پیروزی بزرگ است.
شخصیتهای بزرگی مانند استیو جابز، بیل گیتس، مارک زاکربرگ و … برای اینکه در حوزه شغلی خود به موفقیت برسند، بارها شکست را تجربه کردهاند. تجربهای که از شکست باقی میماند، میتواند در جایی دیگر تا حد زیادی کارگشا باشد. ناپلئون هیل در اینباره میگوید:
هر شکست بذری در دل خود به همراه دارد که مزیتش برابر یا بیشتر از آن شکست است.
شکست را باید جزئی از راه دانست و برای آن برنامهریزی مناسبی نیز انجام داد. ترس از شکست میتواند باعث شود که شخصی هیچزمان کسبوکارش را آغاز نکند و بیشتر از موفقیت تمرکزش روی شکست باشد. پس ترس از شکست را کنار بگذارید و تمرکزتان را روی موفقیت بگذارید.
برنامهریزی و داشتن چارچوبی مشخص، میتواند هم در زمینه شخصی و هم در زمینه شغلی، به عنوان ابزاری کارآمد مورد استفاده قرار گیرد. در مورد کسب و کار، برنامهریزی امری الزامی است و باید برای همه مراحل باشد.
یعنی در ابتدای راه باید برنامهریزی مشخصی برای اهداف، هزینهها، درآمدها و … وجود داشته باشد. برنامهریزی نداشتن یا عدم برنامهریزی مناسب، میتواند کسب و کارها را با شکست مواجه سازد. در مورد برنامهریزی و هدف گذاری در کسب و کار، مقالهای منتشر کردهایم با عنوان تکنیکهای هدف گذاری در کسب و کار که میتوانید آن را مطالعه کنید. بنابراین پیش از راه اندازی کسب و کار خود، برنامه مختصری راجع به کسب و کار خود داشته باشید و رفته رفته برنامهی جامعتری را طرحریزی کنید.
در این مقاله به ۸ اشتباه خطرناک در شروع راه اندازی کسب و کار اینترنتی پرداخته شد و سعی شد موارد با جزئیات کامل شرح داده شود. مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، هر یک میتوانند باعث کندی در پیشرفت کسب و کار شما شوند. پس بهتر است که موارد گفته شده را به دقت بررسی کنید و از خطراتی که ممکن است با آنها روبهرو شوید، جلوگیری کنید.
کسب و کارهای اینترنتی برای راه اندازی به نظر جذاب می رسند. بعد از شروع کسب و کار اینترنتی خیلی از کارآفرینان دچار مشکلات فراوانی می شوند و در کسب و کار خود شکست می خورند و از همین روست که ۹۰ درصد کسب و کارهای کوچک در کمتر از ۵ سال شکست می خورند.
بازدید :1079
زمان تقریبی مطالعه :9 دقیقه
تاریخ : یکشنبه 1397/02/30 ساعت 09:48
زینب شاه مرادی - مرکز یادگیری تبیان
کسب و کارهای اینترنتی برای راه اندازی به نظر جذاب می رسند. بعد از شروع کسب و کار اینترنتی خیلی از کارآفرینان دچار مشکلات فراوانی می شوند و در کسب و کار خود شکست می خورند و از همین روست که ۹۰ درصد کسب و کارهای کوچک در کمتر از ۵ سال شکست می خورند. اما بزرگ ترین اشتباهات کسب و کارهای نوپای اینترنتی چیست؟ چرا کسب و کارهای اینترنتی به بیراهه می روند؟ برای آشنایی با ۱۰ اشتباه بزرگ در راه اندازی کسب و کاره با ما همراه باشید.
۱- بیش از حد منتظر ماندن قبل از عرضه محصول
وقتی شما به ارائه محتوا و پادکست و بلاگ رو می آورید ممکن است وارد یک دور باطل شوید و ماه ها محتوا تولید کنید اما چیزی برای فروش عرضه نکنید.
برخی مردم منتظرند تا به یک تعداد عظیم از مخاطب مثلا ۱۰۰۰۰ بازدید کننده یا ۱۰۰۰ عضو برسند و سپس یک محصول عرضه کنند. برخی نیز زمان کافی برای تولید محتوا و عرضه محصول را با هم پیدا نمی کنند.
برخی مدام با خود می گویند کسی محصول من را نخواهد خرید؛ کسی به این محصول علاقه ندارد و به همین دلیل از ارائه محصول می ترسند. آن ها می خواهند یک محصول کاملا بی نقص عرضه کنند به همین دلیل از کار کردن هراس دارند.
به هر دلیلی که باشد، نتیجه فاجعه بار است. اگر یک کسب و کار اینترنتی راه انداخته اید باید با بزرگ ترین ریسک خود رو به رو شوید، ریسک فروش نرفتن محصول. اگر ریسک نکنید و محصولی تولید نکنید چگونه می توانید بازخورد بازار و نظر مشتری راجع به آن را بدانید؟ علاوه بر این عرضه یک محصول حتی یک محصول شکست خورده یک فرصت عالی برای شما برای یادگیری (یادگیری فرآیند تولید محصول و توسعه آن، بازاریابی و امور مربوط به آن و …) است. چرا این فرصت را از خود دریغ می کنید؟
اگر منتظر هستید که اتفاق عالی رخ دهد تا کار خود را شروع کنید مثل این است که قبل از یک سفر ۶ کیلومتری منتظر سبز شدن همه چراغ ها باشید!
۲- حل کردن یک مشکل غیر مهم
اگر کسب و کار شما مشکل مهمی را حل کند دیگر نیازی به یافتن مشتری ندارید، مشتری شما را پیدا می کند، مثلا فرض کنید راه علاج سرطان را یافته اید!
اصلی ترین دلیل شکست استارت اپ های اینترنتی این است که مشکلی را حل می کنند که برای کسی مهم نیست! اگر محصول شما خریداری ندارد یا کسی برای آن چندان پولی نمی پردازد پس باید در کار خود بازنگری کنید. مشکلی که شما حل کرده اید برای کسی مهم نبوده است.
بزرگ ترین اشتباه استارتاپ ها این است که مشکلی را حل می کنند که کسی به آن برنخورده است! پاول گراهام
۳- به مشتریان گوش نکردن
از کجا متوجه می شوید که یک مشکل مهم را حل کرده اید یا نه؟ باید از مشتری بپرسید باید به حرف مشتری گوش کنید. نه تنها باید به حرف مشتریانی که از شما خرید کرده اند و راضی هستند گوش کنید بلکه باید باید به حرف مشتریان ناراضی و مشتریانی که پول نمی دهند گوش کنید. چرا مشتریان قدیمی از شما دل کنده اند؟ بدون مشتری کسب و کار شما محکوم به شکست است. پس باید به مشتری و حرف او گوش کنید. این سخن از بیل گیتس را برای بار هزارم گوشزد می کنم که:
مشتریان ناراضی شما بهترین منبع پیشرفت شما هستند.
۴- متمایز نبودن
در اکثر بازارها مشتریان گزینه های متفاوتی برای خرید دارند. اگر می خواهید فروش داشته باشید باید یک دلیل برای انتخاب شدن به مشتری بدهید.
اکثر اوقات نویسندگان بلاگ وارد یک موضوع محبوب و معروف می شوند و خیلی سریع کار دیگر نویسندگان برتر را کپی و تقلید می کنند. آن ها فکر می کنند اگر ”برای آن ها موثر بوده برای من هم مفید خواهد بود”
اما از دیدگاه مشتری و مخاطب به این مسئله نگاه کنید: اگر آن ها بلاگ و سایت شما را پیدا کنند از خود خواهند پرسید: چرا این وبلاگ ارزش وقت گذاشتن را دارد؟ قبل از اینکه از سایت شما خارج شوند باید به این سوال پاسخ دهید. اگر سایت شما یک نسخه سطح پایین از یک سایت خوب و موفق است نباید انتظار جذب مخاطب و مشتری را داشته باشید. حتی اگر از سایت اصلی بهتر هم باشید نباید انتظار موفقیت داشته باشید، “بهتر” یک واژه نسبی است؛ برای موفقیت باید متمایز و متفاوت باشید. اگر متفاوت باشید می توانید توجهات زیادی را جلب کنید
۵- انتخاب موضوعی که دوست ندارید
مسیر کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی نوپا با مشکلات زیادی سنگ فرش شده است. اگر واقعا عاشق کاری که می کنید نباشید به زودی در برابر مشکلات تسلیم خواهید شد. تفاوت زیادی بین کسانی که کار خود را دوست دارند و کسانی که کار خود را دوست ندارند وجود دارد. لزوما نباید کار شما اولین علاقه شما باشد اما باید به خوبی آن را دوست داشته باشید.
نباید از خود بپرسید مردم و بازار چه چیزی را دوست دارند؛ باید بپرسید من چه چیزی را دوست دارم؟ به چه کاری علاقه دارم؟ اگر کار مورد علاقه خود را انتخاب کنید خستگی ناپذیر کار خواهید کرد و خلاقیت در کار شما نمایان خواهد شد.
تنها راه انجام دادن یک کار بزرگ این است که عاشق آن باشی. استیو جابز
۶-شروع کردن با انتظارات اشتباه
کارآفرینی آسان نیست و سریع هم جواب نخواهد داد.
در حین کارآفرینی نخواهید توانست دور دنیا سفر کنید، کار تمام وقت خود را باید رها کنید و سخت کار کنید، احتمالا سالهای اول سود چندانی نخواهید کرد. با خیال سود فراوان و یک شبه ثروتمند وارد نشوید که به زودی متوجه تفاوت دید خودتان با واقعیت خواهید شد. موفقیت یک شبه وجود ندارد. با این بازار رقابتی باید همیشه سخت کار کنید. فرصتی برای جشن گرفتن وجود ندارد.
از کارآفرینانی که کاری شبیه شما انجام داده اند بپرسید چه استرس و رقابتی را پشت سر گذاشته اند. حال از خود بپرسید آیا آمادگی روحی و فنی این کار را دارید؟ آیا می توانید از پس فشار راه اندازی یک کسب و کار برآیید؟
۷- بیش از حد فکر کردن و کاری نکردن
برخی کارآفرینان اینترنتی که دنبال عرضه یک محصول کاملا بی نقص هستند همیشه درگیر فکر کردن هستند و کمتر کار می کنند. اگر نسبت نسبت عمل به فکر شما کمتر از ۸۰ درصد است دست از فکر کردن بردارید همین امروز مشغول به کار شوید. یک کار شکست خورده هزاران بار بیشتر از یک فکر عالی نتیجه می دهد.
۸- تنها کار کردن
شما کامل نیستید، همه کارها را بلد نیستید، در واقع هیچ کدام از کارآفرینان بزرگ همه کارها را بلد نبودند. جک ما هنوز نمی تواند یک خط کد بنویسد! جابز بلد نبود یک برد کامپیوتری بسازد و پیر امیدیار توانایی مدیریتی زیادی نداشت.
شما با مردم کار میکنید، مردم را استخدام می کنید و به مردم می فروشید پس برای موفقیت با مردم همکاری کنید.
همراهی با دیگر کارآفرینان شما را با مشکلات پیش رو آشنا می کند، ایده های جدید به شما می دهد، شما را از وجود مشکلات آگاه می کند و به شما دلگرمی میدهد. اگر تنها کسب و کار خود را راه انداخته اید از دیگران کمک بخواهید، مدیر بازاریابی، مدیر فنی و یا مدیر توسعه شرکت شما همراهان خوبی برای شما خواهند بود.
با دیگر کارآفرینان رابطه برقرار کنید و از کمک آن ها استفاده کنید، شاید منابع مالی و انسانی جدیدی به شما پیشنهاد شود. مطمئنا اتفاقات خوبی برای شما رخ خواهد داد.
۹-بلاگ یک کسب و کار نیست
بلاگ یک کسب و کار نیست، مجددا تکرار می کنم بلاگ یک کسب و کار نیست!
بزرگترین آفت تولید محتوا، تولید محتوا است! تولید محتوا بهترین راه برای تبلیغ است اما صرف تولید محتوا درآمدزا نیست. داشتن یک بلاگ یا یک شبکه اجتماعی یک ابزار فوق العاده برای به اشتراک گذاشتن ایده ها و ارتباط با مردم و پیدا کردن مخاطب است، اما عرضه محتوی رایگان یک کسب و کار نیست یک راه برای پیدا کردن نفوذ و یافتن مخاطب است.
اگر می خواهید وبلاگ شما به یک کسب و کار تبدیل شود به تبلیغات در وبلاگ خود دلخوش نکنید، به یک بیزنس پلن عالی برای کسب درآمد نیاز دارید.
۱۰- شروع نکردن
کسانی که از جای خود تکان می خورند گاهی شکست می خورند اما کسانی که هرگز تکان نمی خورند همیشه شکست می خورند.
شما هم حتما دوستی دارید که می گوید نمی شود مثل استیو جابز شد و همه کسب و کارهای نوپا شکست می خورند. اجازه ندهید ترس از شکست باعث شود شما هرگز کاری را شروع نکنید. اگر شروع نکنید هیچ شانسی برای پیروزی ندارید. بله قبول دارم که بسیاری از کسب و کارهای نوپا شکست می خورند و اکثر کارآفرینان چند بار کاملا شکست خورده اند اما اگر شکست وجود نداشته باشد پیروزی ارزشی ندارد.
اشتباهات بهترین منبع برای یادگیری و بهترین وسیله تصحیح اشتباهات کسب و کارهای اینترنتی هستند. از اشتباه کردن و شکست خوردن نترسید بلکه به استقبال آن بروید. با امید کار خود را شروع کنید و اگر هم شکست خورید باز تلاش کنید.
افرادی هستند که تصورهای نادرست و غطلی در مورد کلیت کسب و کار اینترنتی دارند. خیلی از این افراد با تصورات غلط خود هیچ وقت وارد این عرصه نمیشوند و برخی دیگر نیز با پیشزمینه نادرستی که از کسب و کار اینترنتی دارند، پس از ورود به دنیای کسب و کار اینترنتی، خیلی زود کنار میکشند. ما سعی داریم در این مقاله ۱۰ تصور اشتباه در مورد کسب و کار اینترنتی را به طور جامع بررسی کنیم. شاید دید شما نیز نسبت به کسب و کار اینترنتی عوض شود!
۱۰ تصور اشتباهی که اغلب افراد در مورد کسب درآمد از اینترنت دارند
بیش از ۴ سال است که وارد دنیای کسب و کار اینترنتی شده ام. چند کسب و کار اینترنتی راه اندازی کرده و میلیون ها تومان درآمد اینترنتی داشته ام.
با تمام جوانب بد و خوب دنیای بازاریابی اینترنتی آشنا هستم و می خواهم واقعیت های کسب و کار اینترنتی را از دید فردی که در این زمینه تجریه دارد، با شما در میان بگذارم.
اغلب افراد باورهای محدودکننده دارند و ریشه آن تمام تجربه هایی است که در گذشته کسب کرده اند یا به دیده ها و شنیده های آنها برمی گردد که دیدگاه آنها را در مورد دنیای کسب و کار اینترنتی شکل می دهد.
شما نمی توانید یک چیز را بسته به چیزی که دیده یا شنیده اید، تعمیم دهید.
آیا می خواهید کسب و کار اینترنتی موفقی داشته باشید؟ تا فرصت باقی است، در دوره های رایگان آکادمی رشد شرکت کنید. برای شرکت در دوره رایگان یافتن ایده های پولساز کسب و کار اینترنتی، کلیک کنید.
بعضی افراد معتقدند، آکادمی رشد و امثال آن دروغی بیش نیست و اینکه ما واقعا درآمدی کسب نمی کنیم.
این افراد باور ندارند که می توان از اینترنت درآمد کسب کرد. اما این واقعیت دارد. شما می توانید از اینترنت علاوه بر اینکه درآمد کسب کنید، درآمد میلیونی کسب کنید. هزاران نفر از طریق کسب و کار اینترنتی، زندگی مرفهی برای خود دست و پا کرده اند.
شما می توانید در حوزه ها و زمینه های مختلفی از اینترنت درآمد کسب کنید. من به این موضوع اعتقاد دارم، چون هم دیده ام و هم خودم این کار را انجام داده ام.
من به صدها نفر کمک کرده ام از اینترنت درآمد کسب کنند.
بعضی افراد معتقدند خیلی سریع می توانید پولدار شوید. به همین دلیل فریب تبلیغات و خرید محصولاتی را می خورند که وعده پولدار شدن سریع را به آنها می دهد.
ایجاد کسب و کار اینترنتی موفق، زمان بر بوده و نیاز به پشتکار و کار زیاد دارد.
ساعت ها و زمان هایی را که وقف پایه ریزی و تداوم کسب و کار اینترنتی خود می کنید، شما را به موفقیت می رساند و این امر یک شبه اتفاق نمی افتد!
حتی بعضی افراد ممکن است ببینند افرادی از کسب و کار اینترنتی شان، درآمد خوبی کسب می کنند اما تمام کارها و زحمت هایی که آنها را به موفقیت رسانده، ندیده اند.
خیلی از مواقع، داستان افرادی را می شنویم که سریع ثروتمند شده اند (نمونه بارز سیلور استالونه) اما نمی دانید برای موفقیت و پولدار شدن چه زحمت هایی که نکشیده اند.
افرادی که کسب و کار اینترنتی موفقی دارند، در زمینه کاری خود دانش و تجربه کسب کرده اند. بنابراین، وقتی فرصتی پیش می آید، می توانند خیلی سریع تر از دیگران به موفقیت برسند.
علاوه بر این، این افراد دارای نگرش ها و عادت هایی هستند که در واقع سوخت موفقیت آنها محسوب می شود.
این یکی از بزرگترین افسانه ها در مورد کسب و کار اینترنتی است. خیلی ها می ترسند که محصولی یا دوره ای را بخرند چون فکر می کنند که اسکم و فریبی بیش نیست!
اغلب مواردی که در اینترنت وجود دارد، اسکم نیست. بلکه دوره ها و محصولات خوبی وجود دارد که می تواند تاثیر فوق العاده ای روی زندگی شما بگذارد.
این آسان ترین بخش راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی است اما اولین بخش آن است.
کار اصلی برای موفقیت در کسب و کار اینترنتی، بازاریابی برندتان، جذب ترافیک، جذب مخاطب، تبلیغ و … است.
برای مثال، خیلی ها فکر می کنند اگر یک پی دی اف تهیه و تولید کنند، کار آنها تمام شده! در حالیکه اینطور نیست.
واقعیت این است که بعضی از افراد در بستر اینترنت به شما دروغ می گویند و بعضی ها هم نه. ما در آکادمی رشد، سیاست صداقت و صراحت را در مورد کسب و کار اینترنتی مان دنبال می کنیم. اما خیلی از افراد باور نمی کنند!
به هر حال، افرادی وجود دارند که از اینترنت سوءاستفاده می کنند و دروغ می گویند. خیلی از شرکت ها از شهرت نام افراد برای تبلیغ برند خود استفاده می کنند.
بعنوان نمونه خارجی، مک دونالد از مایکل جردن برای تبلیغ محصول خود استفاده می کند در حالیکه غذای آنها ناسالم است!
این مسخره است. همانطوریکه خدمت شما عرض کردم، برای داشتن یک کسب و کار اینترنتی موفق، باید سخت کار کنید، پشتکار داشته باشید و فداکاری به خرج دهید.
در آغاز راه اندازی کسب و کار اینترنتی، باید خیلی چیزها را یاد بگیرید. پس داشتن یک کسب و کار اینترنتی موفق، زمان می برد.
راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی موفق مانند داشتن یک فرزند است. با گذشت زمان، کسب و کار شما برای بقاء خود به شما نیازی نخواهد داشت.
آیا می توانید با اختصاص دادن چند ساعت در هفته کسب و کار اینترنتی موفقی راه اندازی کنید؟
البته که می توانید، اما زمان بیشتری نیاز است تا موفق شوید.
اگر شما در کسب و کار خود سرمایه گذاری نکنید، در ۹۹ درصد مواقع موفق تخواهید شد!
شما بالاخره باید بابت دفتر کار، خرید نرم افزار، خرید دامین، تبلیغات، پشتیبانی، توسعه و بهبود محصولات و … هزینه کنید.
شما باید برای کسب درآمد، هزینه کنید. شما باید کسب و کار خود را تغذیه دهید، درست مانند غذا دادن به یک بچه.
شما می توانید درآمد غیرفعال (درآمدی که به حضور شما وابسته نیست) از اینترنت کسب کنید، اما همیشه نمی توانید این کار را انجام دهید چون اینترنت همیشه درحال تغییر و تکامل است.
ممکن است در حال حاضر، درآمد میلیونی از اینترنت کسب کنید و چند سال هم به همین منوال کسب و کار پررونقی داشته باشید، اما درنهایت، درآمد غیرفعالی کسب نخواهید کرد.
چرا؟ چون در هر کسب و کاری باید حواس خود را جمع کنید.
به نظر من، شما نمی توانید ۱۰۰ درصد درآمد غیرفعال از اینترنت کسب کنید. قبول این امر مانند قبول این موضوع است که شما یک کتاب بنویسید و همیشه در صدر پرفروش ها باشید!
شما می توانید چند ساعت در هفته بمدت محدودی کار کنید. اما واقعیت این است که هیچ کسی همیشه به این شکل زندگی نمی کند!
افراد معروفی مانند تیم فریس که کتاب معروف ۴ ساعت کار در هفته را نوشته است، فردی است که خود به سختی کار می کند (شاید ۶۰ ساعت در هفته)، اما چون عاشق کارش است، احساس نمی کند که دارد کار می کند.
آیا تیم فریس می تواند ۴ ساعت در هفته کار کند؟
بله، اما همیشه نمی تواند به این شکل کار کند.
شما باید هر روز صبح از خواب بیدار شوید و انگیزه کافی برای نوشتن و تولید محتوا را داشته باشید. انگیزه کافی برای دنبال کردن عشق و علاقه خود داشته باشید.
به قول نلسون ماندلا:
تا وقتی دست به کاری نزنید و شروع نکنید، آن کار برایتان غیر ممکن به نظر میرسد.
به خودتان ایمان داشته باشید، سخت کار کنید و زندگی ای بسازید که همیشه آرزوی آن را داشتید.
منبع: سایت دانشگاه تهران